In april 2015 bestond Digidak Vorselaar 5 jaar. Amper een half jaar later is er een nieuwe mijlpaal: de 500e unieke cursist wordt ingeschreven. Deze senior, geboren in 1948, gaat in januari beginnen met de cursus I-pad en de cursus Computerwegwijs vervolg.

Digidak Vorselaar, gesteund door het OCMW, biedt laagdrempelige computerlessen aan voor jong en oud. Op deze manier willen de Digidak vrijwilligers de digitale kloof mee dichten in de steeds veranderende digitale wereld.

Daarom wordt ook steeds op de kar van de nieuwste digitale trends gesprongen, waren het eerst de tablets, daarna de smartphones dan is het nu Windows 10 dat vanaf januari in het lessenpakket zit. En ook in samenwerking met seniornet Vlaanderen en de Bib worden speciale lessen aangeboden.

Op donderdag 3 december van 10.00u tot 12.00u en van 18.00u tot 20.00u kan iedereen zich in de bibliotheek van Vorselaar inschrijven voor de nieuwe cursussen. Voor het aanbod en meer informatie kan men terecht op de website www.digidakvorselaar.be of op de facebookpagina.

Op de foto : Mizel Gebruers schrijft Harry Biron, de 500e unieke cursist, in / foto Adrie de Kok / NNieuws.